Contact

Web: www.gsolution.ro
E-mail: office@gsolution.ro
Telefon: 0752 165 562
Adresa: Str Fetesti, nr. 5, Sector 3, Bucuresti

Global Personal Solution
Compania noastra va pune la dispozitie un pachet complet de servicii pentru resurse umane, protectia muncii, prevenirea si stingerea incendiilor si supravegherea tehnica a instalatiilor si echipamentelor din domeniul ISCIR.

Securitate si Sanatate in Munca

Evaluare riscuri de accidentare si imbolnavire profesionala
Obiectivul central al securitatii in munca il reprezinta reducerea numarului de accidente de munca si al imbolnavirilor profesionale prin reducerea sau eliminarea riscurilor profesionale.
Baza legala a evaluarii riscurilor este Legea nr. 319/2006 – Legea Sanatatii si Securitatii in Munca, art.12, aliniat 1, litera “a”, precum si Directiva – Cadru nr. 391/89/CEE – articolul 7, aliniat 2, litera “b” – legislatia Uniunii Europene.
Punctul de plecare in optimizarea activitatii de prevenire a accidentelor de munca si imbolnavirilor profesionale intr-un sistem de munca il constituie evaluarea riscurilor profesionale din sistemul respectiv.
Evaluarea riscurilor profesionale presupune identificarea tuturor factorilor de risc (pericole sau situaţii periculoase) pentru fiecare componenta a sistemului de munca (executant, sarcina de munca, mijloace de munca, mediu de munca) si cuantificarea dimensiunii lor pe baza combinatiei intre gravitatea si frecventa consecintelor asupra factorului uman.
O asemenea analiza permite identificarea si ierarhizarea factorilor de risc in functie de importanta lor si alocarea eficienta a resurselor financiare si umane pentru masurile prioritare de eliminare sau reducere a riscurilor reziduale asociate.
Masurile de eliminare sau reducere a riscurilor, vor fi transpuse in Planul de prevenire si protectie.
Societatea noastra este abilitata sa elaboreze lucrari de evaluare a riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala, utilizand in acest scop metoda de evaluare a Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Protectia Muncii “Alexandru Darabont”.